Je li pauza u vezi dobra ideja?

Je li pauza u vezi dobra ideja?

Vaša veza traje već neko vrijeme i postala vam je dosadna, zasitili ste se jedan drugoga i počeli ste razmišljati o pauzi. To je dobra ideja jer se zbog dosade počnete više svađati i živcirati. Pauza vam dobro dođe jer vam pruža mogućnost da bolje razmislite što želite od veze koja je trenutno na čekanju.

Kada počnete razmišljati o prekidu tada uzmite pauzu. Udaljili ste se od partnera, puno manje provodite zajedno, praktički i ne razgovarate, a seks da ne spominjemo. Pauza u vezi podrazumijeva da se oko toga slažu oba partnera. To je samo opcija koja će vam pomoći razjasniti kako dalje.

Bitan je i dogovor o tome što je dopušteno za vrijeme pauze u vezi. Uključuje vremenski period trajanja pauze u vezi, način komunikacije za vrijeme pauze te mogućnost viđanja drugih osoba. Pauza služi tome da se partneri međusobno prisile suočiti sa problemima u vezi. Pazite što ćete jedan drugome dopustiti tijekom pauze jer bi to moglo u potpunosti uništiti vezu.

Pauza će vam jako puno pomoći vezi jer ćete tako riješiti svoje probleme te se prisjete koliko se zapravo vole ili ćete uvidjeti kako je prekid najbolja opcija.